11 Ekim 2014 Cumartesi

Çikolata ile Gelen Mutluluk :)

Herkese Merhaba;

Yoğun bir günün ardından eve geldim ve hemen blog sayfamda bugün yaptıklarımı paylaşmak istedim :) Evetttt bugün güzel mi güüzelll, tatlı mı tatlı çikolatalar yaptım. Anladım ki çikolata ile çalışmak en az yemek kadar mutluluk veriyor :) Günün sonunda elinize sinen çikolata kokusundan ise bahsetmeme gerek yok sanırım :)

Pasta kursunun ile gününde hocamız çikolata ile çalışmanın inceliklerini öğretti. İlk olarak kalıp çikolalardan edinmeniz gerekiyor. Nereden alabiliriz dediğinizi duyar gibiyim :) Size en yakın Kahve Dünyası'ndan alabilirsiniz. Üstelik sandığımız kadar pahalı değil ve ihtiyacınız kadar alabiliyorsunuz veya büyük kalıplardan alıp azar azar kullanabiliyorsunuz. Eviniz çok sıcak değil ise oda sıcaklığında veya buz dolabında saklayabiliyorsunuz.

Çikolata ile ilgili çalışma yaparken odanın 20 derece sıcaklıkta olması gerekiyor. En ufak sıcaklık, esinti çikolatınızın parlaklığını etkiliyor.

Çikolata kalıbımızdan ihtiyacımız kadar kesip, bıçak yardımı rendeliyoruz. Ardından benmari usulü eritiyoruz. Bu sırada mis gibi kokular yayılmaya başlıyor :) Hiç pütürcük kalmadan iyice eriğinde ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Çikolatamız soğuyup parmağımızı yakmamaya başladığında dilediğimiz çalışma için hazır olduğunu anlıyoruz :) Dilersek silikon kalıplarımıza direkt eriyen çikolatalarımızı dökebiliyoruz. Burada biraz yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekiyor. Sütlü, bitter ve beyaz çikolatalar ile katlı yapabilirsiniz veya gıda boyası ile beyaz çikolatayı karıştırıp çılgın çalışmalara "Merhaba" diyebilirsiniz :) 

İçine ceviz veya badem eklemek istersek ise kalıbın içine biraz çikolata döküp, kalıbın çevresine çay kaşığı ile yayıyoruz. Buzlukta donduktan sonra fırında su ve pudra şekeri ile kavurduğumuz badem/cevizleri kalıplarımızın içine ekliyoruz. Ardından çikolata ile üzerini kapatıyoruz. Nazik biçimde kalıbı tezgaha vurarak çikolatanın içinde ki hava kabarcıklarını yok ediyorsunuz :)

Aynı biçimde çikolata kalıplarının içine hindistan cevizi de ekleyebiliyorsunuz. Hindistan cevizi, süt, pudra şekeri, şekerli vanilini karıştırarak hamur kıvamına getirdikten sonra bademi çikolatanın içinde eklediğimiz gibi ekleyip üzerini kapatıyoruz.

Perişan çikolatalar yapmak için ise, bademlerimizi erimiş çikolataların içine batırdıktan sonra yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Üzerine biraz çikolata gezdirdikten sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Tüm bu çalışmaları yaparken çikolatanın içine su kaçmaması çoook önemli :)

Basit teknikler ile evde kendi çikolatalarınızı yapabilir, ailenizin katkı maddesi az çikolatalar yemesini sağlayabilirsiniz :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder