14 Ekim 2015 Çarşamba

Kendinize Doğal Bir Güzellik Yapın!


Merhabalar;
Kış dönemi yavaş yavaş yaklaşıyor. Yaz döneminde açık alanlarda zaman geçirirken artık kapalı alanları tercih etmeye başladık. Bunun üzerine benim bitmek bilmeyen kurs maceralarıma bir yenisi eklendi :) "Cilt Bakımı" 

Sayısız cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi içerisinden en doğrusunu nasıl seçebiliriz, hatta daha ileri giderek bu ürünlerin doğal olanlarını kendimiz nasıl yapabiliriz sorularımın yanıtını katıldığım 1 aylık etkinliğin sonunda aldım.

Bilgi paylaştıkça çoğalır diyerek; kolayca ulaşabileceğiniz malzemeler ile yapabileceğiniz en doğal ürünlerin tariflerini size aktarıyorum. :)

İlki uzun süre önce pudra ve fondötenin en doğal ikamesi olduğunu keşfettiğim BB kremin yapımı: :)

İhtiyacınız olan BB kremi 1 çay kaşığı pudrayı, 1 çay kaşığı cilt tipinize uygun yüz kremini (yaşa göre yaşlanma karşıtı olanlardan tercih edilebilir) , 1 çay kaşığı güneş koruyucu kremini karıştırarak elde edebiliyorsunuz. Satınaldığımız BB kremlerin aksine yaptığımız krem 2-3 hafta kullanılabiliyor. Neden mi? Çünkü içerisindeki kimyasal miktarı oldukça düşük oluyor. :)

Eyeliner: :)
4 çay kaşığı göz farı, 2 çay kaşığı vücut losyonu, 1 çay kaşığı bebek pudrası ve yarım çay kaşığı göz kapatıcısını iyice karıştırarak eyeliner yapabilirsiniz. Bitmiş olan eyeliner kabınızda saklayarak, fırçasından yararlanabilirsiniz.

Tonik: :)
400 gr gülsuyu ve 1 çay kaşığı bal karıştırılır. 1 tane saplı nane, 1 tane taze biberiye dalı ve 1 tane de taze kekik şişeye konur. 1 hafta beklettikten sonra tonikimiz kullanılabilir. 

Sarkma karşıtı karışım: :)
1 tane haşlanmış patates ezilir ve yarım bardak süt, 1 çorba kaşığı nişasta ile karıştırılır. Cilde sürüldükten sonra 5 dakika bekletilir. Bir havlu ıslatılarak karışımın sürüldüğü bölgeye yayılarak 5 dk daha beklenir. Ardından normal ısıdaki su ile yıkanır. Bu kür haftada 1 kez yapılır. 

Çatlak dudaklar: :)
Kakao yağı parlatıcı gibi kullanılarak sağlıklı dudaklar elde edilebilir.

Aktardığım pratik tarifleri uygulayarak "Kendinize bi güzellik yapın!". :)

Sevgiyle kalın...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder